söndag 22 maj 2011

Hötorgsfynd!


Tog en spontanrunda till Hötorget idag och jag gjorde alla möjliga fynd: först och främst två vaser, men även två soffbord i teak (båda märkta under, äkta svensk vara) och en 60-talslampa att ha på skrivbordet. Stackars Kjell fick kasta sig i bilen från Värmdö och åka in till stan för att hämta mig och fynden. Det gick liksom inte att ta dem på tunnelbana och buss.


På bilden ser ni en fin Scheurich i himmelsblått med knottrig glasyr. Vasen med hänkel har beteckningen 407 och är 35 cm hög.


Sen 70-talskänsla är det över denna vas från Bay. Vasen är 35 cm hög och har en hänkel som sitter fast på en kraftig hals i vitt.


Den har en sån häftig glasyr som rinner ner för den bruna bottenglasyren. Det mörka glasyrpartiet ser nästan ut som trollskogen. Tittar man länge kan man se små figurer som rör sig:)


Kunde inte låta bli att visa min nyförvärvade skrivbordslampa, med vinröd skärm och en liten teakfot. Glödlampan såg ut att var från 60-talet och trots gammal sladd och koppling så funkade den när jag satte i den i väggutaget!!

4 kommentarer:

Gila sa...

Lampan var underbar! Och TVÅ teakbord....grattis!

gult hus i svingen sa...

fine vaser, men den lampa, sukk så fiiin:) Liker fargen også, skikkelig 60-talls:) Bonus at den fungerer:)

klem Trine:)

Anta Snaque sa...

Snygga vaser! --- Lampan påminner om den jag har på arbetsbordet sedan länge. Men min är brun och utan teak.

trillivippa sa...

Den himmelsblå var ju helt underbar! Och kul att du fyndat så just där, jag har alltid tyckt att det mest är skräp där så jag brukar inte gå dit längre. Men man är aldrig sämre än att man kan ändra sig... ;)