onsdag 20 april 2011

SchlossbergDenna fina vas är från fabriken Schlossberg, gjord någon gång på 50-talet.
Har tyvärr bara en enda vas av detta slag och trots att jag "ränner" på loppisar jämt så lyser de med sin frånvaro. Kan ju inte vara den enda som exporterades till Sverige! Är det någon av er som stött ihop med "Schlossberg"??

11 kommentarer:

Kerstin sa...

Vad härlig den var!

Randiga Tråden sa...

Underbar, jag har inte sett den på någon loppis, tyvärr.

Marie sa...

Har inte heller sprungit på den på någon loppis, men läcker var den!

trillivippa sa...

Men vilken snygging! Har aldrig sett någon liknande tidigare men nu när jag vet att du är på jakt efter fler av den här sorten så ska jag hålla utkik!

Ulrika på Leta Retro sa...

Snygg var den iallafall!

form55 sa...

Den såg väldigt 1955 ut! Men vad svår den måste vara att tillverka - att få färgen att rinna precis lagom långt och med lagom avstånd!

Lybtar sa...

Riktigt snygg, helt i min smak. Har inte sett någon tidigare, men lovar att hålla ögonen öppna.

enannanhelena sa...

Vilka sköna rinnande färger! Starka och klara. Håller iofs alltid utkik "åt det tyska hållet", men lovar att spana extra efter just detta namn.

Önskar dig en fortsatt fin påsk!
/helena

Allt det gamla goda sa...

jag hade ett ytterfoder i den modellen för ett tag sedan, exakt som din vas. den var etikettmärkt också. jag hade dock svårt för att få den att passa in här, så jag sålde den sedan till en antikhandlare för den skulle nog glädja någon annan mer..

DollybirdRetro sa...

Ojojoj, du verkar vara en värre samlare än jag själv ;) Vad härligt att samla på vaser, jag har en liten samling glasvaser som är mina favoriter.Den här väsen var verkligen jätte fin!

M sa...

Hej jag har en sådan vas är dom värda något? köpte på loppis 10kr