måndag 4 april 2011

Fat Lava av Mark HillFavorit i repris! Apropå bloggträffen i Kista...pratade med Eli som varit på Antikmässa i Birmingham och då stötte hon ihop med en auktoritet inom glas och keramik, Mark Hill.
Här är en av hans böcker med massvis av bilder på läckra vaser. Mark Hill, författaren är en av experterna på BBC Antique Roadshow(antikrundan). I höstas hade han ett inslag med västtyska vaser och en engelsman var med i reportaget. Han är ungefär lika galen som jag, hans samling är uppe i 400 vaser. När jag bläddrade i boken hittade jag några vaser som finns i min ägo, bl a den läckra brun-vita vasen gjord av Scheurich på 60-talet. Boken är inköpt i London av min kollegas sambo, Rolf!Vasen från 60-talet är 22 cm hög och har beteckningen 242! Scheurich har tillverkat den vackra lite bronsfärgade vasen med härligt rinnande glasyr. Kratrarna är inte skador utan har blivit när vasen hasr bränts i ugnen.

4 kommentarer:

eli sa...

Du "glömmer" berätta att Mark Hill utbrast "I know her!" när jag nämnde "a Swedish blogger who has a blog called A thousand Vases". Dvs han kände till dig och var imponerad av din samling.

trillivippa sa...

Superläcker vas och grymt kul att Mark känner till din blogg! :)
Kan inte gå förbi en tysk vas (särskilt golvvas) utan att tänka på dig.

Marie sa...

vad kul, tänk att han känner till dig! Ytterligare ett bevis på att du har ne härlig blogg!

enannanhelena sa...

Här var det ett tag sedan jag var inne och riktigt "botaniserade". :)

Så coolt med en vasnörd eller nerd, som de säger i England, till. Då är ni två!(fast vi är nog många som är lite vasnördiga här inne:) Tur att ni inte bor i samma land, det hade nog inte funnits plats för er båda?! :)
/helena