lördag 18 maj 2013

A gift from Merle in Kiel


För några veckor sedan  låg det en paketavi i postlådan: Åh, nej har jag glömt att avbeställa Månadens bok nu igen, var tanken när jag åkte till ICA Maxi för att hämta ut paketet.


 Döm om min förvåning när de kom med paketet, en låda stor som en flyttkartong! Då började det klarna;)
Några månader tidigare hade jag nämligen fått ett mail från Merle i Kiel som har bloggen trödelhaus
http://troedelhaus.blogspot.com/  Hon har kommenterat på min blogg ibland. I mailet stod följande:

Hej Cinna,

I've seen that hus&hem RETRO shooted at your home! cool! I've sorted out a few wgp vases and if you like, I'll send them to you! some scheurich, roth and strehla from the gdr. about 10 pieces, maybe more....
let me know, if you're interested :)

btw of course, you don't have to pay for them!

see you
merle

Hon skickade bilder på ett antal vaser och så fick jag säga vilka jag ville ha. Jag kunde bara vraka och välja! Och jag såg ut några  vaser som var jättefina, de flesta röda eller oranga. Efter ett tag landade så paketet hos oss på Värmdö.


Det var rena rama julafton när jag kom hem från ICA och öppnade paketet och fann 12 fina vaser. Vaserna hade klarat resan från Tyskland, alla var hela. Merle hade packat helt perfekt!Med i lådan låg en liten lapp med budskapet: Dear Cinna, I hope nothing is broken and you like the vases;)
all the best,    Merle


Det fanns med många härliga vaser och två Scheurich-vaser med Fat Lava på som ni ser nedan och tänk ingen av vaserna hade jag sen tidigare, otroligt.Jag blev otroligt glad och överraskad över Merles gåva. Hon ville absolut inte ha betalt, inte ens för frakten...
Tala om generositet, det är man inte van vid i dessa tider. Jag kan bara ännu en gång säga: Thank you Merle for all the wonderful vases and your great generosity, bless you!6 kommentarer:

DeBeer sa...

Där kan man snacka om en supergåva!

Fammo sa...

Vad fint gjort av Merle,en härlig gåva! Hon visste att dom kommer till ett gott hem =)

Randiga Tråden sa...

Helt fantastiskt, vilka gåvor.så vackra dessutom. Har ni anmält er till Antikvärldens Dag i september? Jag har gjort det och hoppas stå bredvid er som vi brukar.

enannanhelena sa...

Hej Cinna! Längesedan jag lämnade något avtryck här nu, men jag kikar allt runt härinne lite då och då... :)

Fantastiskt inlägg detta! De charmiga, färgstarka 70-tals godingarna gör mig glad! Och den flödande frikostigheten och värmande givmildheten från din vän i Tyskland gör mig superglad!

/helena

Evas Pyssel sa...

Hejsan !! Jag såg reportaget om dina vaser i Retro och blev så fascinerad. Och imponerad.Och nu har jag kollat och kollat här inne. Vilken otrolig samling du har. Förmodligen fastnade jag eftersom jag sett liknande vaser hos mina föräldrar( förr). Dessutom tycker jag att de flesta är så vackra och färgglada. På kort tid har jag hittat flera vaser på loppisar och second hand häromkring. Senast igår en blå vas från Bay från 1950 och en lava . Jag ska verkligen byta ut mitt gamla sortiment av vaser till förmån för dessa. Så roligt att sätta vackra blommor i dessa fantastiska vaser. Ska samla ihop och göra ett inlägg i min blogg med mina fynd framöver.
Lycka till. Vänliga hälsningar Eva

Bella sa...

Hej! Jag skulle vilja ha hjälp att identifiera en vas! Det står Germany under den, plus ett antar nummer. Har du en mejladress så att jag kan skicka en bild på den? Tack på förhand! /Bella (bellaheterjag@hotmail.com)

www.bellalindquist.blogg.se