söndag 14 april 2013

Våren är här!


Det har varit tyst på bloggen ett tag. Vi har inte haft tid att åka på loppisar för det har varit fullt upp med annat. Förhoppningsvis är det nu, när det är vår, nya tider på gång med loppisar och fynd runt hörnet. Vi passerade i alla fall en loppis häromdagen och hittade då denna fantastiskt läckra vas.


Kanske inte så lätt att identifiera om inte det varit en tydlig stämpel under vasen. Den är producerad av Steuler och har 309/25 som beteckning. Glasyren med metallglans påminner lite om "harpäls" som Gustavbergs keramikern Bernt Friberg bl a blivit känd för.


5 kommentarer:

Anta S sa...

Välkommen "tillbaka"!
Läcker! är precis ordet för den nya vasen!

Lybtar sa...

Man hinner inte med allt som man vill alla gånger. Mitt problem är det samma. Vill hinna iväg på loppisar men det är inte alltid man hinner. Och hinner man inte det så är det svårt att finna ngt att blogga om.
Fin vas har ni i alla fall hittat denna gång.

trillivippa sa...

Vilken läcker vas, hade nog inte gissat att den var tysk. Och jag håller också tummarna för att loppissäsongen (och loppislusten) ska komma igång nu på allvar när våren och sommaren är på gång!

DeBeer sa...

Kan du kolla på vasen på min Blogg och berätta för en novis vad det är?

Panamakalle sa...

Kul!
Trevliga vaser - men i stort sett osäljbara! Jag har efter att sett denna blogg sparat i stället för att kasta. Vaser har jag några hundra bl. a. ett mindre antal W-Germany