lördag 28 januari 2012

FLOWER POWER


Dagens fantastiska fynd gjorde jag tack vare "Trillivippa" på http://porslinan.blogspot.com/. som visade vasen på sin blogg igår. TACK till dig!!! Det är ganska svårt att göra riktigt fina fynd idag, det är ont om fina vaser. Vi har blivit mycket restriktivare när vi gör våra inköp, vi köper hellre en dyr men annorlunda vas än att köpa vad som helst som har W.GERMANY som beteckning.


Så i morse kl 10 hängde jag på låset på Myrorna på Adolf Fredriks Kyrkogata och jag sprang förtvivlat runt i 5 minuter innan jag såg den lite gömd bakom en pelare. Det fanns ingen tvekan, jag slog till direkt, tittade inte ens på priset men 250:- gav jag...


Vasens design är ovanlig, det är sällan det är så stora blommönster på vaserna. Jag ska se om det går att få fram vem som har designat vasen och fått till den glada dekoren.


Baksidan är dock något diskretare;)


Vasen har som ni ser beteckningen 517-50,  den är alltså en halvmeter hög och det är fabriken Scheurich som stått för produktionen och det är nog ingen tvekan om att den gjordes på det färgglada 70-talet.

13 kommentarer:

Randiga Tråden sa...

Så jätte snygg.

Cinna sa...

ja, den är helt fantastisk och allt tack vare "Trillivippa"

Skjerstad sa...

Så herlig og fargerik denne vasen var ! Rene fyrverkeri :)

Ha en fin kveld !
Klem fra Janne
og takk for alle trivelige spor du legger igjen hos meg :)

Maria sa...

Åh, den är alltså helt vansinnigt ljuvlig och kommer säkerligen att passa utmärkt i din fina samling! Själv så såg jag en jättestor BAY idag, typ 60 cm hög i lite "Gunnar Nylund"-stil, grå och grön/brun och matt glasyr. 140 spänn. Tyvärr var det någon som hade ställt undan den så den var redan såld, men den var LJUVLIG! Jag försöker glömma och gå vidare :-)

Anta S sa...

Tala om BLOM-vas! Jättesnygg! Och inte behöver man fylla den med blommor heller.

baun sa...

This one is fabulous!

La mômes Old fashioned sa...

Vad kul att du fick tag på vasen! :)

trillivippa sa...

Härligt att se att den fina vasen hamnade i rätt händer! :) Tycker också att den var något utöver det vanliga med de stora blommorna i starka fina färger.

Kristina sa...

Otroligt fin, jag har inte sett någon liknande. Grattis till fyndet!
/Kristina

Ann-Charlotte sa...

Nog den snyggaste vas jag sett!

Marie sa...

wow! Så häftig! och ovanlig!

Anonym sa...

Fantastisk!!!

Ulrika på Leta Retro sa...

Vilket fynd! Vilken tur att den stod kvar.