tisdag 20 december 2011

Samlar på allt!

Usch, tiden har rusat iväg och något bloggande har det inte blivit på länge. Ni får inte ge upp hoppet om mig!!! Här kommer ett litet inlägg...

Häromdagen hamnade vi på en loppis i Gustavsberg och jag trodde nog inte att det skulle finnas några W.Germany fynd där utan möjligen något från Gustavsbergsfabriken:) vi kom hem helnöjda med 3 vaser, en är visserligen en repris men de var så fina så vi slog till.

Denna har jag faktiskt inte sett tidigare men den passade som lilla tomtemor så jag plockade fram den stickade luvan.

Bl a Strehla och Carstens med Ankara mönstret har stått för produktionen.

Eftersom jag nått den aktingsvärda åldern 50 har det visat sig att ögonen inte alltid är på skaft. Jag måste ha läsglasögonen på ganska ofta. Det finns så många roliga och fina glasögon och eftersom det bor en samlare i mig;) så har jag också en hel del glasögonpar. På IKEA hittade jag den fina upphängningsanordningen, avsedd för scarvsar. Varje morgon ställer jag mig framför och kollar vilket par som matchar dagens kläder. Maken tycker det är lika roligt varje gång!

Det senaste fyndet, inköpt på en loppis faktiskt, där det fanns mängder av nya glasögon och de såldes för endast 20:- styck. Jag slog till och köpte 6 par.

8 kommentarer:

gult hus i svingen sa...

så fine vaser, Cinna:) Har du rundet 50 år du også, jeg blir 54 til sommeren:) Og bruker briller, har progressive glass jeg nå:) Har noen par jeg også ja, samler ja;)
mange fine briller her ser jeg:)

klem fra Trine:)

Ingela sa...

Vilken idé att ha till ögonen... du då kan man ju knappast bli av med dem... inte alla i alla fall ;-)

Randiga Tråden sa...

Kul med glasögonen, de nedersta är så snygga. Tyvärr så kan jag inte köpa sådana, skulle vilja. Mina sitter på näsan jämnt. God jul till Er båda. Kram Brittmari

trillivippa sa...

Söta vaser du hittat, den till vänster påminner lite om California-krusen i modellen.
Och väldigt tjusigt att hänga fram glasögonen sådär, härligt att kunna välja och vraka för att matcha dagens outfit! :)

Maria på tid och rum i Årsta sa...

Du är för härlig! :)

enannanhelena sa...

Hihi, som varande en som jobbade många år med att "kränga riktiga glasögon" skrattar jag gott åt din glasögonsamling...

Ska tipsa maken - han har ju också uppnått den magiska siffran och ställer därmed ständigt den uttjatade frågan: -Var har jag lagt mina brillor nu då?!?

Den randiga var en riktig fining. Det är en Strehla va? Tycker mig ha skådat en lockask i samma stil på den lokala Myran.

Eftersom jag inte hunnit blogga nästan alls under hösten, så är det ingen som vet att i vårt hem finns det nu TVÅ tyska vaser! Jag har blivit med Jasba minsann. Få se när man hinner blogga om det...

Oj, det blev visst långt, men det var ju så länge sedan.

God fortsättning och hoppas att vi hinner "cyberses" under året!

:)
/helena

Retroprylar sa...

Fina vaser du har hittat, och självklart kommer vi följa din resa i jakten på tusen vaser.

Däremot har vi en liten pryl till dig som aldrig kom iväg i våras. Strax innan jul packades den och vill gärna bli en del av din samling. Kan du skicka din adress till vår email. retroprylar(at)gmail.com

Bästa hälsningar från fru Ljunggren från Retroprylar

till-vidas-ara sa...

Jag betalar bra!

kramar Lycke