måndag 16 augusti 2010

Rymdstation eller Svamp?


Jag har aldrig sett liknande svampvaser på någon loppis, däremot i en retro-shop i Stockholm där tar man 2900 för 3 stycken. Nåväl, kommer till Karlskrona i juli och inom loppet av 15 minuter hittar jag vaserna i två helt olika secondhandaffärer. Gissa om jag var glad!! Jag betalade 15 resp 30 kronor.


Vaserna påminner också om rymdskepp och kallas på tyska "Raumstation". Modellen går under namnet Simone och har serienr 96. De finns i olika storlekar 18, 25 och 45 cm höga. Färgkombinationerna går ofta i brunt. Det finns en helt fantastisk med brun stam och orangegult klot.


Bay tillverkade vserna och jag har ingen datering eller designer att presentera. Fabriken lades ner 1996 så innan dess kom de ut på marknaden. En gissning är dock sent 70-tal, den orange/bruna jag såg skrek ut; jag är tillverkad på 70-talet.


Vaserna är väldigt dekorativa där de står och förmedlar en lavakänsla.

4 kommentarer:

Anneli sa...

Tack Cinna för dessa roliga vaser! Tänk vilken prisskillnad!

Cinna sa...

Jadu, Anneli, håller med om att vaserna är roliga, för man kan knappast kalla dem vackra:)

Anonym sa...

Hej, jag blev lite förvirrad av dina mått. Jag har just kollat på mina vaser. De två små jag har är endast 13 cm höga och min stora vas är 20 cm. De har sina originaletiketter kvar så det är ingen tvekan om att de hör ihop med dina men måtten stämmer inte.
Hälsningar från Gunilla i Vingåker som just hittat den fina blogg

Cinna sa...

Hej Gunilla!
Kul att du hittat bloggen.
Var nere i Blekinge i helgen där vaserna står och kollade och dina mått stämmer. Vi la in bilden när vi var tillbaka och försökte minnas hur höga de var, men vi lurade oss själva, ögonmåttet i efterhand är inte en tillförlitlig källa.