tisdag 1 januari 2013

Årets 5 favoriter!

Här kommer mitt bidrag med fem av favoriterna som inhandlats eller mottagits;) under året. Det finns otroligt många fina vaser och det är alltid svårt att välja men dessa blev favoriter som står framme jämt!

1. Tänk vad min lille man är snäll!!! När vi var i Berlin såg vi ju världens häftigaste vas, en "biffig" Dumler& Breiden i gult och orange. Tyvärr var ju priset 320 Euro. När han såg denna i Skarpnäck kastade han sig genast över den och överraskade mig.
2. Denna fantastiska vas från Bay är inköpt i Kristianstad på SIKÖ-auktioner. Tipset fick jag från bloggen Leta Retro, gissa om jag blev glad att den blev min! Färgkombinationen är såååååå fin.

3. Vasen tillverkad av Bay hittade jag på Mega-loppisen i Gustavsberg. Lucia, i den fina montern med saker i shabby chic-stil, hade hittat den till mig. Jag hade fått hennes telefonnummer men tappat det och hon hade vasen hemma hos sig i ett år men eftersom jag aldrig hörde av mig bestämde hon sig för att sälja den på megaloppisen. Tänk vilken tur att jag åkte till Gustavsberg i lördags för då blev vasen äntligen min.

4. Denna härliga Scheurich golvvas med solrosor fick jag av mina "gamla" fantastiska kollegor när jag bytte arbetsplats. Vasen är inköpt på Tulavippa i Dalarna.

5. Dagens färgglada fynd gjorde jag tack vare "Trillivippa" på http://porslinan.blogspot.com/. som visade vasen på sin blogg igår. TACK till dig!!! Det är ganska svårt att göra riktigt fina fynd idag, det är ont om fina vaser. Vi har blivit mycket restriktivare när vi gör våra inköp, vi köper hellre en dyr men annorlunda vas än att köpa vad som helst som har W.GERMANY som beteckning.

9 kommentarer:

Gila sa...

Så fina de är, dina topp 5. God fortsättning till dig och din man!

La mômes Old fashioned sa...

God fortsättning! Ser fram mot fler inlägg om dina vaser :)

Ulrika på Leta Retro sa...

älskar dina vaser! God fortsättning!

Maria sa...

Dom är ju häftiga och jag vet ju hur många av dina vaser tillsammans har för effekt. God fortsättning!

DeBeer sa...

Du är den okönta drottningen av tyska vaser ;-D Köp fler och gör oss andra tjuvtittare avundsjuka!!!

Lybtar sa...

Gott nytt år vill jag börja med att önska dig!!
Sen måste jag ju säga att den sista vasen är en klar favorit för min del.

Maria sa...

Den blåröda och den blå med solrosor i var riktiga höjdare!

eli sa...

Hej, längesedan jag var inne på din blogg men det ska bli ändring - man blir ju så glad av allt vackert! Den sista i topp 5 är ju fantastisk! Ett litet sent God fortsättning"

Togge sa...

Den där med blommmor var ju fakntastisk vacker!!