söndag 10 juli 2011

Back from Cape NorthTillbaka från Norge och några veckors semester i sommarhuset söder om Tromsö. I år åkte vi upp till Nordkap och besökte Kjells son som är kökschef på Nordkapsklippan.
Åhhhhhhh, vad fantastiskt vackert Norge är! Alla ni norrmän kan verkligen vara stolta över ert vackra land. Tur och retur blev resan i bil 480 mil;)Tyvärr finns det inte så många "brukthandlar" i NordNorge men vi hittade några fina vaser och ett fint teakbord. För att vara i Norge så var det prismässigt ett riktigt fynd, endast 50 nok. Det är billigt med tanke på att en lite mjölk kostar 15 nok :)
Vasen, som är närmre 30 cm hög, har en tjock, härlig brunmelerad lavaglasyr som rinner ner längs den senapsgula bottenfärgen. De har nog tagit vasen, vänt upp och ner på den och doppat den i färgen och sen bara låtit det glasyren rinna ner över det gula.Vi hittade denna längs vägen ner från Nordkap när det plötsligt dök upp en skylt med "ANTIKT" och givetvis stannade vi och gick in. Kvinnan som ägde stället, hade varit över i Sverige på auktion och köpt allt så vasen var tysk och importerad från Sverige.
Imorgon kommer ett inslag från den nya tidningen RETRO!

5 kommentarer:

Gila sa...

Välkommen hem igen. Blev det något besök i Boden och Retro kafé?

Anta Snaque sa...

Välkommen hem efter många, långa mil!

Randiga Tråden sa...

Vilken vacker bild, den översta. Vad häftigt att få uppleva allt detta fantastiska.

trillivippa sa...

Låter som ni haft en trevlig Norge-tur! Men jag är glad att ni är tillbaka, har saknat din kavalkad av läckra vaser! :)

Ulrika sa...

Mycket fin glasyr! Kan tänka mig att den är blandad på aska av något slag. De brukar kunna vara mycket rinniga i bränningarna. Fin blogg också!