torsdag 25 mars 2010

It´s a gift for you!


Vasen är en present från ägarinnan till familjehotellet "Flair Hotel hopfengarten" i den lilla mysiga staden Miltenberg, 6 mil söder om Frankfurth.
Vi besökte nämligen, i januari 2009, fabriken Scheurich utställning på muséet i Miltenberg. När vi berättade vad vi gjorde där blev hotellägarinnan väldigt förvånad men sa efter en stund: -Oh, wait a minute. Något senare kom hon upp från källaren med den dammiga vasen, sträckte fram den till mig och sa:
- It´s a gift for you.
Gissa om jag blev glad! Änuu gladare var jag att den kom hem utan skador, men den var mitt handbagage.
Vasen är 50 cm hög och tillverkad på fabriken Uberlacker. Tänk förra helgen hittade jag en av samma modell i Oskarshamn för 125 kronor, men mörklblå.


Några av de vackra vaserna som fanns med på utställningen.


Dessa vaser har serienummer 271 och är 22 cm höga.


Hundratals vaser fanns med på utställningen och de flesta var lånade från privata ägare runtom i trakten. Det var häftigt att se så många olika vaser på en och samma gång. Jag kommer lägga in fler bilder framöver.

3 kommentarer:

Randiga Tråden sa...

Formen och färgerna på dessa raka med handtag är så vackra.

Marie sa...

Nu kan man verkligen förstå på riktigt att det finns en oändlighet av tyska vaser ;o)

Anonym sa...

Jättekul att följa din blogg!

En av mina bästa vänner har samlat på sig ett större antal tyska vaser som har blivit ett kännetäcken för hans lägenhet. Många bekanta ser de nog som fula/klumpiga men han ser skönhet,färg och historia i dem. Han blev smått överraskad när jag visade din plogg: kunde det finnas nån mer som samlade?!!
Själv så har jag nog ett 10-tal.
Min favorit hemma är modellen som du har till höger i den övre bilden: riktiga karameller :)

Ken i FALUN